Autopoziomowanie przednich reflektorow

2000-2006 | silnik: S54
Greg M3
Auto: M3 E46

Autopoziomowanie przednich reflektorow

Post autor: Greg M3 » ndz kwie 13, 2014 00:18

Witam wszystkich forumowiczy. Mam pytanie dotyczace przednich swiatel. Czy w kazdej M-ce po wlaczeniu swiatel powinny sie one automatycznie podniesc troszke do gory (zaznacze, ze w mojej M-ce nie ma pokretla do regulacji w kabinie). Kilka dni temu kupilem moje juz drugie M3 e46 i podczas pierwszej nocnej jazdy stwierdzilem, ze swiatla swieca bardzo blisko. Nie jestem pewien, ale mam wrazenie, ze w poprzedniej M-ce po wlaczeniu swiatla lekko sie unosily. Stad moje pytanie, zanim zaczne regulowac, chcialbym sie upewnic, czy to nie inna przyczyna. Dziekuje i pozdrawiam.

Kilej

Re: Autopoziomowanie przednich reflektorow

Post autor: Kilej » ndz kwie 13, 2014 07:27

W każdej Emce z ksenonami po ich włączeniu powinny się samoczynnie wyregulować - jeśli parkujesz w garażu to po zapaleniu świateł będziesz widział na ścianie, że podnoszą się do góry, ewentualnie kontrują w dół.

Regulacji w kabinie nie masz i to jest normalne - bo masz ksenony, a ksenony mają autopoziomowanie.
Sześć Dębów Dwór w Prusewie
(40 min. od Trójmiasta, nad morzem)

Hotel, Restauracja, Wesela, Imprezy okolicznościowe

Sześć Dębów Dwór w Prusewie - Pałac, dwór nad morzem, wesele nad morzem

Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Post autor: --==maly==---- » ndz kwie 13, 2014 11:23

Dokładnie jak kolega wyżej napisał ale mimo wszystko światła i tak się reguluje. Samopoziomowanie powoduje,że światła zawsze ustawiają się tak jak zostały wyregulowane zależnie od obciążenia bagaznika i auta jednak jak świecą za nisko to trzeba je wyregulować.
Ewentualnie warto zobaczyć czy czujnik poziomu na wahaczu z przodu jest cały i podpięty bo bardzo łatwo go uszkodzić i wtedy właśnie światła walą w dół.

Greg M3
Auto: M3 E46

Post autor: Greg M3 » śr kwie 23, 2014 23:12

Przepraszam za pozna odpowiedz. Dziekuje za informacje, problem usuniety, faktycznie przedni lacznik czojnika byl uszkodzony.

Awatar użytkownika
Tomcio
Auto: M3 e92 Competition

Post autor: Tomcio » wt cze 24, 2014 12:45

Masz może numer tej części którą należy wymienić, bo mi też zaczęły świecić w dół, (regulacja automatyczna działa tylko w dół, nie podnosi się) więc chyba ten sam powód.
M3 e92 Competition Dkg Edc Mdm ///MPerformance Gts Akrapović Vorsteiner Tecnocraft Seibon Eibach

ODPOWIEDZ